André Vaessen

andrevaessenMensen in beweging brengen, een duwtje in de rug, een scherp inzicht geven door vragen te stellen te luisteren en te reflecteren. En…. altijd opzoek naar methoden die nog sterker zijn. Eén van de sterkste methodieken waar ik mee werk is leren door te doen, teambuilding met uitmuntende oefeningen in een mooie omgeving.

Met enthousiasme en respect voor mensen neem ik ze mee op een aantal ervaringen waar ze wat mee kunnen. Met een eenmalige sessie of training ben je er niet, echter je legt wel een fundament waarop een organisatie weer verder kan met het team of de gecoachte.

Karakter eigenschappen
Empatisch
Enthousiast
Gedreven
Denker
Constant opzoek naar verbetering
Lef

Ambitie
Multifunctioneel trainings(outdoor)centrum realiseren

Quote
Ongemotiveerde mensen bestaan niet, ze zijn heel gemotiveerd om iets niet te doen.

Geschiedenis
Opgegroeid in het centrum van Nunspeet. Mijn ouders hebben 20 jaar lang een juwelierszaak gehad waarin ik kon spelen en later het vak klantgerichtheid kon leren. Veel in de bossen gespeeld op de Veluwe, daar heb ik de liefde met de natuur opgebouwd.

Werk
In een aantal detailhandel winkels (boekhandel, slaapkamerspeciaalzaken) gewerkt, op de verkoop-binnendienst van een grote rolgordijnenfabrikant, telefonisch verkoper geweest (weet je ook wat je niet wil). Vervolgens bij Tiwa gaan werken als buitensportinstructeur. Al snel kwam ik erachter dat dit mijn roeping was: met groepen mensen bezig zijn.

Al snel groeide ik in de rol van Locatiemanager, mensen opleiden, verkopen plannen en ontwikkelen van programma’s, wat een ongelofelijke gave baan. Vanuit de Tiwa baan 7,5 jaar ben ik opgeleid naar Trainer, een mooie verdieping op mijn baan en de mogelijkheid om mijzelf en anderen te ontwikkelen.

Augustus 2002 heb ik mijn eigen trainingsbureau Take-it Trainingen en Coaching opgestart. In het begin heb ik mijn geld verdiend met het schilderen van huizen, wit maar dan wel zwart!!! Na 6 maanden ging het al zo hard met mijn trainingen dat de kwast echt in de kast lag. Vol trots kijk ik terug op de vele mooie trajecten waarbij ik mensen en organisaties in beweging heb gebracht.

De laatste jaren ben ik selectiever geworden in mijn keuzes voor mijn klanten en programma’s waardoor ik veel effectiever ben geworden.

Vernieuwing
Mijn creatief brein is continue naar verbeteringen opzoek hoe klein of hoe groot ze ook zijn.

Waarom
Wanneer ik terug kijk op mijn leven, kan ik één ding zeggen:  Dit vak is wat mijn roeping is, met passie en hartstocht geef ik de mensen met behulp van de kracht van mijn geloof inzicht, liefde en de nodige duwtjes om hun eigen invloed te vergroten.

AlbertBroekhoff-flipped

Andre is als coach/ trainer verbluffend snel in staat om o.a. middels de Belbin test zicht krijgen om deskundigheid en of kwaliteiten van mensen.
Het is plezierig te merken dat hij niet een les afdraait maar wezenlijk aansluit bij je als persoon of in ons geval bij het team.
Hierdoor worden “ de ballen hoog gehouden “ en op die “ toppen van aandacht voor elkaar hebben” wordt er snelheid gelegd aan het verbinden van en samen werken met elkaar. Dit gaat Andre op een vlotte en natuurlijk wijze af.
De trainer is vriendelijk, bevlogen en betrokken. Als team van de Terwoldseweg hebben wij de training als zeer prettig en leerzaam ervaren.