ResQ Training

resq-flipAdequate hulp bij verandering of verstoring in organisaties
Hoe is het onderling vertrouwen in uw bedrijf of organisatie? Is iedereen gemotiveerd, of zijn dat er maar een paar. Is de onderlinge communicatie goed of kan dat beter. Maken nieuwe collega’s deel uit van het team of staan ze er buiten. En hoe verloopt de invoering van dat nieuwe product of die nieuwe afspraken?

Op avontuur
Een team dat effectief, goede resultaten haalt is er niet zomaar. Dat is een team wat geleerd heeft samen te werken en dat gebruik maakt van elkaars sterke kanten. Het is getraind in snel schakelen als dat nodig is en zet zich in om doelen te halen. Dat is een team die het avontuur aan durft om er uit te halen wat er in zit.

Dit is een uitnodiging voor een avontuurlijk traject met uw team of bedrijf. Een belevenis waarin u verbaasd ontdekt wat iedereen beter kan. Leer gebruik te maken van veel meer mogelijkheden. Het effect naar úw gewenste situatie is groot, wezenlijk en meetbaar.

ResQ Training is:

 • Teamtraining met als kern samenwerking en persoonlijke talenten
 • Snelle, praktische en intensieve ondersteuning bij alle vormen van verandering binnen een organisatie
 • Buiten in de vrije natuur, waar iedereen letterlijk en figuurlijk in beweging komt
 • Spannend, actief en uitdagend totaalpakket met concrete doelen en meetbare resultaten

Kosten omlaag, kwaliteit omhoog
Als ondernemer laat u de mogelijkheid om verbeteringen aan te brengen niet onbenut. Veel beschikbare werktijd gaat op in communicatie en samenwerking en u wilt dat terug zien in de resultaten.

Door goed gebruik te maken van de aanwezige kennis en individueel talent in een team dat op elkaar kan bouwen, verhoogt u de efficiëntie en het kwaliteitsniveau. Dat is per definitie winst.

Wat is uw noodzaak om te veranderen?

 • Het rendement moet omhoog
 • In de nabije toekomst gaat de organisatie of een deel ervan veranderen
 • Niet iedereen doet nog mee, goede mensen haken af
 • Vaardigheden moeten beter aansluiten en benut worden

Hoe werkt ResQ Training?
ResQ training werkt met elementen uit buitensport en (reddings)operaties onder moeilijke omstandigheden. Dat kan variëren van een verkorte module met een of meer buitenactiviteiten tot een volledige meerdaagse training. Met specifieke opdrachten en een programma dat aansluit bij vraagstelling, doelen en individuele mogelijkheden ontstaat een inhoudelijk programma. Ook de vertaalslag van de gezamenlijke successen en resultaten naar de dagelijkse praktijk van uw organisatie is maatwerk.

 Langzaam schuift de brancard de lege ruimte in. De spanning is te snijden. Gaan de zekerlijnen het houden? Het moet! Het is de enige manier om bij de grond te komen. Zweetdruppels parelen en bij een enkeling ontsnapt een angstig geluid. Alleen de afgesproken en noodzakelijke commando’s klinken kort en hees door de groep. De afstand naar de grond is toch zeker een meter of vijftien. Iedereen moet nu doen wat hij doen moet, anders gaat het mis…

Weg van alle gemakken en comfort zijn de eisen die het dagelijks leven aan ons stelt direct en niemand kan zich daaraan onttrekken. Mensen reageren primair en instinctief op deze omstandigheden. Juist dan komen de sterkste eigenschappen naar voren.

Spanning en gevaar creëren een snelle doorbraak. Door de persoonlijke talenten bloot te leggen en mensen te laten doen waar ze goed in zijn krijg je specialisme en respect voor elkaars kwaliteiten. Persoonlijke grenzen worden duidelijk zichtbaar en het zelfvertrouwen bouwt zich gestaag uit.

In de natuur leer je snel en op een unieke manier samen te werken. Het belang van het individu wordt het belang van het team en dat is kennis die, eenmaal ervaren, niet meer verdwijnt.

Wat levert het op?

 • Concrete resultaten!
 • We hoeven elkaar alleen maar aan te kijken om het al te snappen!
 • Ik weet waar mijn grenzen, maar ook mijn mogelijkheden liggen!
 • Respect!
 • Wauw! Er is wel iets gebeurd…

AlbertBroekhoff-flipped

Andre is als coach/ trainer verbluffend snel in staat om o.a. middels de Belbin test zicht krijgen om deskundigheid en of kwaliteiten van mensen.
Het is plezierig te merken dat hij niet een les afdraait maar wezenlijk aansluit bij je als persoon of in ons geval bij het team.
Hierdoor worden “ de ballen hoog gehouden “ en op die “ toppen van aandacht voor elkaar hebben” wordt er snelheid gelegd aan het verbinden van en samen werken met elkaar. Dit gaat Andre op een vlotte en natuurlijk wijze af.
De trainer is vriendelijk, bevlogen en betrokken. Als team van de Terwoldseweg hebben wij de training als zeer prettig en leerzaam ervaren.